Gibanje med občinami za imetnike nepremičnin ter vikendov-VZOREC IZJAVE

Dobra novica za vse, ki imate nepremičnine, vikende, vrtove,.. v drugih občinah. Potem ko je vlada v sredo na dopisni seji že sprejela odlok, s katerim dopušča nekatere športe v domači občini in vzdrževalna in sezonska dela na zasebnih zemljiščih zunaj občine, utegne danes odločati še o sprostitvi nekaterih drugih ukrepov.

Kot je na današnji novinarski konferenci dejal minister za notranje zadeve Aleš Hojs, se omogoča prehod občinskih meja za vse tiste, ki želijo kaj postoriti na svojem vikendu oz. na njivi ali v sadovnjaku, ki jih imajo v drugi občini. Po njegovih besedah to velja tako za tiste, ki imajo nepremičnino v lasti, z njo razpolagajo, jo imajo v najemu ali kakor koli drugače z njo upravljajo.

Dostop na zasebno zemljišče ali objekt v občino zunaj občine prebivališča bo dovoljen le po najbližji javni cesti ali javni poti. Pri gibanju in zadrževanju bomo morali imeti pri sebi izpisek iz zemljiške knjige ali drugo listino, ki dokazuje pravico do uporabe zemljišča ali objekta ter izjavo.

V izjavo bo vsak vpisal svoje ime, priimek, od kod in kam potuje, v treh, štirih alinejah pa bo opisal tudi, kakšen je namen potovanja.

Želijo, da posameznik v izjavo zapiše tudi, koliko dni se namerava zadrževati na svoji novi lokaciji. Zavedati se namreč moramo, da nam v občini, v katero prihajamo, še vedno ni dovoljeno dostopati do trgovin in drugih storitev, ki jih sicer lahko opravljamo v lastni občini.

VZOREC IZJAVE prenos

Close Menu