Uradni podatki COVID-19 v občini Horjul 2.4.2020

V občini Horjul so ugotovili, da je v preteklih dneh prišlo do neskladij pri spremljanju obolelih v DSO Horjul, med DSO ter NIJZ RS. V javnih medijih se je pojavila informacija o samo treh okuženih v DSO in 24 v celotni občini. Kar pa seveda ne drži. 

 

Po javno dostopnih podatkih, katere občini Horjul, posreduje URSZR iz strani NIJZ, je na območju občine Horjul (2.4.2020) potrjenih 26 okužb z virusom COVID-19. Od tega je v domu starejših potrjenih okužb 21. Po zadnjih ugotovitvah se potrjeno število okuženih na območju občine Horjul povečuje večinoma, oziroma v veliki meri samo na račun DSO. 

Strah in panika občanov sta zato v tem primeru povsem odveč. Podatki o novo okuženih izven DSO se trenutno ne spreminjajo drastično. Seveda pa bo tako ostalo samo v primeru, da se držimo vseh pravil NIJZ ter upoštevamo nasvete in priporočila o karanteni ter uporabi zaščitnih sredstev ob obisku trgovine, pošte, bencinskega servisa ipd. 

V preteklih dneh ste v svoje nabiralnike prejeli zaščitne maske s strani CZ, katere lahko uporabljate ob obiskovanju navedenih ustanov. 

Ob enem pa vas obveščamo, da tako kot mi, tudi občina nima direktnih podatkov s terena o številu okuženih, saj zakon o varovanju podatkov ščiti take informacije in jih tako kot v medije, tudi na občine javlja predvsem NIJZ. Špekuliranje z številom obolelih, pa naredi lahko več škode kot koristi in lahko ustvari samo nepotrebno paniko. Na občini nas opozarjajo, da strahu za paniko ni. Kljub dokaj visokemu številu okuženih v sami občini. Kot rečeno je virus prišel v DSO in upamo, da se ga bodo v kratkem rešili. Po zagotovilu zaposlenih in odgovornih v domu so okuženi izolirani od ostalih varovancev in je strah nepotreben

Ob enem pa se zahvaljujemo vsem prostovoljcem, CZ ter gasilcem, ki nesebično pomagajo pri zajezitvi corna virusa, ter čim hitrejši umiritvi situacije. 

Vsi mi pa #ostanimodoma ter upoštevajmo pravila in priporočila NIJZ RS. 

Close Menu