Ideja in recept za čiščenje pečice

V dneh katerih smo se znašli včasih zmanjka idej kako preživeti čas v samo izolaciji. Fantje, možje, partnerji,.. za vikend ali pa sredi tedna, lahko presenetite svojo boljšo polovico tudi s potezo katera bo sigurno pomagala pri “dobrih” odnosih v domačem okolju. Spodaj Vam predstavljamo postopek čiščenja domače pečice z enostavnimi, naravnimi sestavinami.  

Če nimate samočistilne pečice, potem se boste morali madežev lotiti kar sami. Da se izognete trdovratni umazaniji, je najbolje, da pečico očistite po vsaki uporabi. Če tega ne storite, pa vas čaka nekaj drgnjenja. Gospodinje po svetu svetujejo, da za čiščenje pečice uporabite doma narejeno čistilo, ki ni škodljivo za zdravje in okolje.

Čiščenja pečice se lotimo s sodo bikarbono in vodo. Foto: Shutterstock

Čiščenja pečice se lotimo s sodo bikarbono in vodo. Za učinkovito čiščenje zažgane maščobe in drugih ostankov hrane v pečici boste potrebovali sodo bikarbono, vodo in alkoholni kis. Za lepši vonj pa lahko uporabite še eterično olje.

V skledi zmešajte sodo bikarbono in vodo tako, da boste dobili mešanico, ki bo podobne gostote kot lepilo. Če boste pečico očistili zgolj z omenjeno mešanico, vanjo lahko dodate še nekaj kapljic eteričnega olja. V primeru bolj trdovratnih madežev boste potrebovali še alkoholni kis, ki pa bo zakril vonj po eteričnem olju, zato nima smisla, da ga dodajate v doma narejeno čistilo.

Mešanico sode bikarbone in vode nato z mehkejšim delom gobice nanesite na vse površine v pečici in počakajte najmanj 12 ur. Pečico lahko nato poškropite še z alkoholnim kisom in z vlažno krpo obrišete. Z enakim čistilom se lahko lotite tudi čiščenja plinskega štedilnika ali kuhališča.

Po končanem postopku boste sigurno deležni lepe zahvale, “brezalkoholnega” piva ter odličnega kosila v naslednjih dneh.
 
Close Menu