Preganjanje dolgčasa ko se vsi trudimo #ostatidoma

Čas, ko zaradi izrednih okoliščin ostajamo doma, je vsekakor poseben, še posebej za “mulce”. Prvotno veselje, da so vrtci in šole zaprli svoja vrata, je verjetno v marsikaterem domu zamenjalo rahlo razočaranje ob dejstvu, da je (šolsko) snov vseeno treba predelati. A kljub temu ostaja precej časa, ki ga “mulci” lahko namenijo igri, gibanju na svežem zraku (skladno s priporočili NIJZ) in drugim dejavnostim.

Je pa ta čas tudi težek in naporen, še posebej za tiste starše, ki animirajo in skrbijo za predelano snov večih “mulcev” ter hkrati še delajo od doma. In ko pride trenutek, da staršem zmanjka idej za animacijo ali pa preprosto potrebujejo nekaj časa za nujno delo od doma in hišna opravila (ali pa enostavno 5 min pavze za kavo), so (poleg risank) zelo dobrodošle tudi druge aktivnosti, ki se jih lahko poslužimo.

Učenje risanja po korakih

S preprostimi in zanimivimi koraki preko video navodil lahko otroci ustvarijo prave mojstrovine v obliki preprostih risanih junakov in drugih figur. Navodila so primerna za mulčke od nekje 3 let naprej, težavnost risb pa je različna in primerna tudi za večje mulce, do 5 let. Navodila so dostopna tukaj.

Origami

Skakajoča žabica ali preprost srček; prav nič ne bo več težko s pomočjo video navodil, ki bodo zaposlile mulčka za nekaj časa. Videi, ki so dostopni tukaj, so narejeni za pripravo različno težkih origamijev in so primerni od 4. let naprej.

Učne ure risanja

Najljubši risani junaki, zvezde iz stripov in knjig ali pa šopek rož za babičin rojstni dan niso več nobena umetnost ob jasnih in preprostih video navodilih, primernih za mulce od 8. let naprej. Pester izbor navodil je dostopen tukaj.

Brezplačni plesni treningi

Mulci različnih starosti lahko vsaj dan ob 17. uri zaplešejo s pomočjo live video vsebin, ki jih omogoča Plesna šola Artifex na svojem FB profilu.  Brezplačni plesni treningi so dolgi kar 45 minut, zaradi česar so zadihanost in dobra volja zagotovljeni. POVEZAVA

Brezplačno učenje tujih jezikov

Mogoče je sedaj priložnost za učenje angleškega, španskega, francoskega ali pa japonskega jezika. Mulci in mulke lahko tukaj na preprost način (ob nekoliko pomoči staršev, ker je stran v angleškem jeziku) spoznajo osnovne besede ali pa nadgradijo svoje znanje preko različno dolgih programov.

Close Menu