Nesebična pomoč Gasilcev in prostovoljcev

Gasilci so najpomembnejši steber zaščite in reševanja, izvajajo pomembno poslanstvo, in mu posvečajo veliko svojega prostega časa, pri čemer se odrekajo svojim najbližjim. Zato si zaslužijo vso podporo in zahvalo. Nemalokrat so s svojim častnim delom rešili imetje, pa tudi življenje, pri čemer so tvegali svoja življenja. Njihovo delo že dolgo časa ni več povezano zgolj z gašenjem požarov, ampak ga zaznamujejo številne naravne katastrofe, neurja, žledolomi, poplave, prometne nesreče,..

Zadnje dni gasilci vseh okoliških prostovljnih društev vestno in preudarno varujejo tudi naše lokalne trgovine. V prejšnjem tednu ko je bilo vreme lepo in sončno, se nikomur to delo ni zdelo pretirano težko, vendar se je takoj za tem situacija spremenila in vreme je pokazalo svoj drug obraz. Tudi v mrazu pa še vedno pred vhodom srečamo gasilce ki vestno skrbijo, da je v trgovini le toliko kupcev kolikor je priporocilo NIJZ, ter vsakega sproti opomnijo na rokavice in razkuževanje rok. 

Glede na to, da se v bližnji prihodnosti očitno stvari še ne bodo popravile in bodo gasilci še kar nekaj časa stali pred vrati trgovin, naj nam ne postane stvar samoumevna. Vsi ki “varujejo” naše zdravje in nas opominjajo vsakič sproti, kaj je dobro za nas, so prostovoljci in to počnejo, ker jim ni vseeno za sočloveka.

Zato je najmanj kar lahko storimo da se jim ob izhodu iz trgovine zahvalimo in jim namenimo toplo besedo v teh hlandnih dneh.

Z naše strani gre zahvala vsem prostovoljnim gasilcem. In ne samo zaradi varovanja trgovin, vendar zaradi vsega dela ki ga opravljajo. Prav tako pa ne smemo pozabiti tudi prostovoljcev civilne zaščite ter ostalih prostovoljcev, ki pomagajo pri varstvu otrok ter oskrbujejo starejše občane v občini Horjul.

Hvala Vam!

Close Menu