Nekaj za sladkosnede

Glede na to, da se zadnje dni najde kar nekaj časa za razna domača opravila smo se odločili da objavimo tudi kakšen enostaven recept da se malo posladkamo. Kot prvega objavljamo BOŽANSKE ČOKOLADNE KOCKE Z KREMO.

Čokoladno biskvitno testo, ki je tokrat narejeno brez jajc, in svilnata maskarponejeva krema.

Po želji v kremo dodamo ščepec cimeta, ki sladico obarva malce bolj jesensko. Za pekač velikosti 20 x 21 cm.

Sestavine

– 180 g bele moke
– žlička sode bikarbone
– 1/3 žličke pecilnega praška
– 1/3 žličke cimeta, 25 g kakava v prahu
– 90 g sladkorja v prahu
– 1,7 dl mlačnega mleka, 7 žlic olja
– 3 žlice jogurta (sobne temperature)
– žlica, dve ruma
– za vlaženje: 0,5–1 dl vode, žlica ruma

 

Krema
– 350 g sira maskarpone
– 4 žlice sladkorja v prahu
– 1/3 žličke vanilje v prahu
– 3 žlice kisle smetane (lahko sladka smetana, grški jogurt)

Priprava

1. Pekač namastimo in obložimo s peki papirjem (na dveh koncih naj sega čez rob, da bomo pečen biskvit lažje vzeli iz pekača).

2. Pečico vključimo na 160 stopinj Celzija.

3. V večji posodi zmešamo prvih šest sestavin: moko, sodo bikarbono, pecilni prašek, cimet, kakav in sladkor v prahu. Dodamo mleko, olje, jogurt in žlico ruma ter na hitro premešamo.

4. Vlijemo v pekač in pečemo 30–40 minut (preverimo z zobotrebcem, ali je biskvit pečen). (Če se nam na sredini dvigne, ga, ko se ohladi, malo obrežemo.)

5. Ohlajen biskvit navlažimo z vodo in rumom.

6. V posodi zmešamo maskarpone, sladkor v prahu, vaniljo in kislo smetano. Enakomerno namažemo po biskvitu.

7. Narežemo na kocke in postrežemo.

Close Menu