Obvestilo za upokojence

Ker se bliža 31. marec, dan izplačila pokojnin, so banke, hranilnice in pošte  upokojencem izdale poziv, naj v poslovalnice pridejo le v nujnem primeru. Svetujejo jim, da se izogibajo gotovinskemu poslovanju in za pomoč prosijo pooblaščence. 

Upokojencem, ki imajo bančno kartico, svetujejo, da dvig denarja namesto v poslovalnici opravijo na bankomatu, priporočajo pa tudi izogibanje gotovinskemu poslovanju. “Upokojenci, ki uporabljate spletno ali mobilno banko, opravite bančne posle na daljavo. Izogibajte se plačilom v gotovini, na prodajnih mestih plačujte s kartico, v izogib nepotrebnim stikom je še posebej priporočena uporaba brezstičnih kartic ali mobilnih telefonov,” so zapisali v sporočilu.

Svetujejo tudi, da starejši za pomoč prosijo pooblaščence, ki lahko namesto njih plačajo položnice prek svojih digitalnih poti in naročijo potrebščine preko spletnih trgovin. “Tako vam ni treba priti v bančno poslovalnico in se izognete tudi poslovanju z gotovino. Pooblaščenci na vašem računu vam lahko gotovino, ki jo nujno potrebujete, dvignejo na bankomatih namesto vas,” dodajajo.

Če je obisk nujen, bodite pozorni na higienske ukrepe

Če je obisk bančne poslovalnice neizogiben, pa vse pozivajo, da upoštevajo vse preventivne higienske in varstvene ukrepe ter navodila poslovalnic.

– V poslovalnice vstopajte posamično, ohranite priporočeno razdaljo med vami in ostalimi prisotnimi v banki. Kjer je treba, najavite svoj prihod v poslovalnico.

– Po vsakem stiku ali opravilu si umijte ter razkužite roke ter vaše naprave, ki ste jih uporabljali. Razkužilo je smiselno imeti ves čas pri sebi v torbi.

 

Pošta HORJUL: (začasni delovni čas)

Close Menu